Appstøttekontrakt: Fordeler og kostnader

Etter flere års erfaring med app-utvikling, kan vi hevde med noen begrunnelse at apps i utgangspunktet trenger støtte. På de fleste er disse "døde" apper som ingen bruker lenger. Men så lenge en app hentes fra butikkene og brukes, trenger den en omsorg og må videreutvikles. Det får av og til nye funksjoner, og har også grunnleggende støttebehov som må dekkes. Dette kan realiseres med en støttekontrakt.

Hvordan sikres mobilappstøtten økonomisk?Kunden betaler vanligvis en månedlig avgift for støttekontrakten. Dette "forsikrer" ham når det gjelder støttebehov. Forresten er slike kontrakter ikke bare tilgjengelige for apper, men også for nettsteder (spesielt viktig: nettbutikker). Fastsummen dekker visse støttetjenester, hvis omfang er definert av beløpet av betalingen. Kunder velger et bestemt beløp avhengig av prosjektet. Det er svært forskjellige krav til forskjellige applikasjoner. Som med forsikring, er det aldri et vanlig (muligens månedlig) behov. I stedet bruker kundene kun tilbudet i tilfelle problemer eller når videreutvikling er uunnværlig. Disse resulterer for eksempel fra generelle utviklinger av operativsystemene iOS og Android. Visse krav er ofte to til tre ganger i året, med noen apps også mye oftere.

Hvor dyrt kan denne støtten bli en mobilapp?Prisen på slike støttekontrakter for apper avhenger av ulike faktorer. For eksempel foreslår Groenewold - nye medier det opprinnelige budsjettet for app-prosjektet som et relativt solidt grunnlag. Hvis dette skulle vært rundt 50.000 Euro, koster den månedlige støtten i henhold til formelen

  • 50.000 x (10 til 15%): 12

beregnes. Utvalget for månedlige støttekostnader i dette tilfellet vil være mellom 416 og 625 Euro. Tilnærmingen til å velge mellom 10 og 15% som en årlig støttebudsjettfaktor, er relatert til de forskjellige kompleksiteten av apper. Det vil da være et spørsmål om forhandling, når du oppretter en støttekontrakt, for å vurdere denne kompleksiteten tilstrekkelig. I utgangspunktet, jo høyere de opprinnelige prosjektkostnadene har vært, desto større støttekostnader skal tas i betraktning. En annen faktor er antall app-brukere. Jo større dette er, desto flere klager, problemer med serverkapasitet, brukerfeil eller komplekse testtilfeller vil være der. En app for publikum trenger utvilsomt mer støtte enn en som bare brukes internt i et selskap eller en håndterbar interessegruppe. For mange brukere er det også mange støtteforespørsler, som er tilsvarende mer komplekse å redigere. Dette øker kostnaden for mobilappstøtte. Sist men ikke minst, kan kundene velge rent grunnleggende støtte eller en all-inclusive løsning. I sistnevnte tilfelle kan støtteselskapet for eksempel også overta kundeservicen, kundene kontakter det samme selskapet. Dermed vil app-utvikleren være lettet over slike forespørsler helt, men de kan ikke kontrollere og vet derfor lite om den praktiske suksessen til appen. Dette kan være en grunn til at noen utviklingsselskaper er mer sannsynlig å velge billigere, rent teknisk basestøtte. Støtteselskapet må imidlertid også ha råd til den mer omfattende all inclusive-støtten med hensyn til personellkapasitet - for eksempel ved å fylle kundens hotline og / eller chatte med kompetente teknikere. Med den rent tekniske grunnleggende støtten reparerer teknikerne bare feilene og ser på appen av og til på grunn av mulige videreutviklinger. Det er andre faktorer som kan påvirke støtteprisen. Dette kan derfor beregnes individuelt.

Hvorfor er denne støtten så viktig?Hver mobilapp er utdatert. En kildekode som 2014 fortsatt var ultramoderne, ser 2019 ut gammelt. I tillegg er appen også "slitt": SDKer og biblioteker fornyes og noen ganger slått av. Det kan forverre programmet i verste fall. De viktigste oppgavene til en appstøtte er vanligvis:

  • Plattformoppdateringer: De to viktigste operativsystemene, Android og iOS (appplattformene), utvikler seg kontinuerlig. Større oppdateringer er tilgjengelig minst en gang i året. Deretter må hver app kontrolleres for sin generelle funksjon og mulig behov for justering. Dette kan være funksjonelt eller designrelatert. For den tilhørende sjekken er det tilstrekkelig hvis en tekniker åpner app-prosjektet etter oppdateringen i det fornyede miljøet og sjekker for såkalte feil og advarsler - i tide, før feilmeldingen kommer fra en bruker. Appen må nå testes rent funksjonell, men også når det gjelder design.
  • Nye utviklinger i enhetene: Det er stadig nye Apple- og Android-enheter med nye skjermoppløsninger. Grensesnittet til apper må tilpasses disse.
  • Fornyelse av SDKer og biblioteker: Sjelden utvikler en app isolert fra annen programvare. Som regel bruker den allerede ulike ferdige bibliotek eller tilgang til programvareutviklingssett fra alternative plattformer. Typiske eksempler på dette vil være for eksempel betalingen via PayPal eller Facebook-loggingsfunksjonen. Slike SDKer og biblioteker blir stadig oppdatert, noen ganger er de helt slått av. Da kan Facebook-innloggingen kanskje ikke fungere lenger. Støtteteamet holder bibliotekene og SDK-ene oppdatert og erstatter dem etter behov.
  • Feilsøking: En god utviklingskontrakt for en app garanterer ettårig feilfrihet. Utviklerne løser det i løpet av dette første året, alle oppdaget bugs gratis. Hvis det er flere feil etter det, vil app-støttekontrakten nå gjelde.
  • Designjusteringer og små funksjonelle oppdateringer: Apper trenger videreutvikling. Det er store oppdateringer og små justeringer. Det kreves separate prosjekter for større tilpasninger, men de mindre kan realiseres som en del av støttekontrakten. For eksempel er det en ny logo, ny tekst, visuelle endringer og små funksjoner justeringer. Spesialiserte tjenesteleverandører gjør dette hvis kunden ikke har en støttekontrakt. Fakturering vil da bli utført regelmessig til en fast timepris. Dette hemmer kundene å foreta slike (nødvendige) endringer. Dette er et fenomen som ligner frykten for legen, hvis hver undersøkelse koster ekstra penger. Men hvis du har en støttekontrakt med månedlig avgift, vil du ha endringene gjort.
  • Kjører appen: Mens en app kjører, rapporterer brukerne ofte feil som ikke er. I stedet ble appen servert ut av mangel på forståelse ut feil. Med klager til e-postkontoen, serveren eller andre tjenester, kan feilen ligge hos en tredjepart. Bestemme denne kostnadsinnsatsen som inngår i en støttekontrakt.

Mobil Appstøtte: Generell fordelDet er velkjent hvor mye god kundeservice øker tilfredsheten. Derfor tilbyr nesten alle sektorer det, fordi 81% av alle forbrukere vurderer et selskap så mye for sin tjeneste at de fortsetter å kjøpe den der. Det kan imidlertid sies at støtten i den mobile appen - som dominerer den digitale revolusjonen - hittil har vært underutviklet. Dette har en usikker innvirkning på bruken (og dermed suksessen) av de mest populære iOS- og Android-appene. I tall:

  • For apps har 52% av alle brukere en tendens til å slette eller glemme appen. Det er en grunn til at noen apps er "døde" etter en stund. Disse brukerne har ikke funnet noen tegn på kundestøtte - for det meste fordi de ikke eksisterte.
  • 33% av brukerne ser etter hjelp med kundesupport fordi de kan se den umiddelbart.
  • 11% av alle brukere søker på nettet for hjelp andre steder. Dette kan også være i form av vanlige spørsmål.

Det anbefales i alle appene en umiddelbart synlig og alltid klar til bruk av helpdesk. Markedsførerne (WhatsApp & Co.) gjør det til å skje, det er både vanlige spørsmål og en online-støtte med to fingertupper tilgjengelig. Dette øker appellen til appene, kundetilfredshet, antall positive vurderinger og kundeloyalitet. For betalte apper eller de som omdirigerer til betalte tjenester, øker det inntektene. For best mulig kundeservice, bør brukerne gjenkjenne en svært enkel støttekontakt i appen. Nettprat er valgmuligheten, det kan realiseres gjennom et in-app messaging verktøy (for eksempel live chat). Hvis de umiddelbart kan kontakte kundeservice, tenker de ikke en gang på å frata sin frustrasjon i form av dårlig vurdering. Vanlige spørsmål er et must, og de må prioritere å svare på de oftest stillte kundespørsmålene. Denne prioriteten kan endres over tid. Da må ofte stilles spørsmålene (i hvert fall spørsmåletes rekkefølge). En kunnskapsdatabase som hittil bare er sjelden funnet for programvareprodukter, er åpenbart veldig ønskelig: 91% av alle forbrukere vil bruke den, hvis de eksisterte. Der, selvfølgelig, må artiklene være veldig enkelt søkbare. Offline hjelp kan også være viktig. Enkelte kunder vil ringe og / eller være midlertidig offline. En støttekontrakt kan fullt ut integrere kundesupport for appens sluttbrukere. Han kan dermed være avgjørende for den generelle suksessen eller fiaskoen i en app.

Oppsummering

Utviklingen av en app koster bare en gang penger, men den pågående operasjonen er ikke gratis å ha. Dette er godt kjent fra andre næringer: Selv en bil eller et hus trenger vedlikehold. Den spesielle egenskapen til en støttekontrakt for apper er at elementet i en "forsikring" er inkludert i den. For en månedlig avgift vil støttetjenesteleverandøren ta vare på løpende vedlikehold, justeringer og oppdateringer, men ellers griper han bare inn når hjelpen er nødvendig. Gode ​​tjenesteleverandører er for det meste apputviklere selv, de tilbyr appstøtten for seg selv, men også for tredjepartsapps. Dette kan være litt mer involvert fordi i de utenlandske prosjektene til slutt blir det fastgjort feil, som fortsatt ikke var oppdaget, mens man var forberedt på egne (mulige) feil. Eksterne prosjekter krever derfor en viss opplæringsperiode.

Kommentarer
(Vennligst logg inn / registrer deg for å legge igjen en kommentar.)
Be om gratis innledende konsultasjon nå!