Hvor mye er en chatbot?

I tider da sosiale medier som Facebook, Instagram og ulike messenger-tjenester blir stadig viktigere, stiller kravene til bedrifter til å bli stadig og overalt tilgjengelige. Selvfølgelig er dette vanskelig å implementere med menneskelige ressurser. Det er imidlertid forskjellig med bruk av, hvilke brukere som kan være tilgjengelige døgnet rundt for svar på en rekke spørsmål. Hvordan disse utvikles og hvilke kostnader som påløper for bedrifter, presenterer vi mer detaljert nedenfor.

En chatbot - hva er det egentlig?

En chatbot er faktisk et program som kommuniserer direkte med brukeren og er tilgjengelig for å svare på spørsmål. For eksempel er han på et nettsted eller på siden av selskapet på en sosiale medierPlatform, vil chatbot svare så snart brukeren bruker messenger-tjenesten.

Spesielt nyttig er bruken av Chatbots for online kundeservice. Spørsmål som vanligvis blir bedt om å ringe sentre, kan være i nåtid uten problemer av Chatbots svare. Som et resultat kan menneskelige ressurser henvendelser holdes på et minimum, slik at de bare må håndtere svært komplekse problemer. I tillegg kan en chatbot være fordelaktig på mange måter: Ofte blir ansatte i telefonsentrene irritert av gjentatte, enkle spørsmål. Chatbots På den annen side svarer de alltid vennlig, gir kunden informasjonen de leter etter og analyserer spørsmål ved lynhastighet.

Stilt overfor det enorme potensialet i denne utviklingen Chatbots stadig oftere sin vei inn i e-handel. I mellomtiden bruker mange nettbutikker Chatbotså svare raskt og døgnet på ulike forespørsler fra brukere. Selv i menneskelige ressurser kan Chatbots i mellomtiden være meningsfylt for å lyde ut i innledende diskusjoner, om en søker er egentlig egnet for en jobb.

En chatbot tjener først og fremst til å lette serviceområdet til et selskap og tilby kunden en raskere og mer pålitelig støtte. Langkøer i dyre telefonlinjelinjer er nå en ting fra fortiden - alt som trengs er en sosiale medierPlattform for å sende en kort melding til et selskap, svarer allerede chatbot og stiller ytterligere spørsmål for å kunne hjelpe brukeren.

Men så gunstig Chatbots Også viktig for bedrifter er spørsmålet om hva deres utvikling koster i det hele tatt og når det lønner seg.

Viktige spørsmål i utviklingen av a Chatbots

Før det går til den konkrete utviklingen av a Chatbots går, det er flere spørsmål for å avklare det som påvirker over alle brukerne. Det må være klart på forhånd hvordan brukeren vil svare på spørsmålene til Chatbots kan angi og i hvilken grad chatbot kan forstå eller behandle disse. I utgangspunktet, jo mer komplisert og intelligent en chatbot skal være, jo mer presis teknologien må være - og jo større utviklingsarbeidet som driver opp kostnader.

En mulighet er at chatbot tilbyr brukerens forskjellige svaralternativer, som han svarer med et nøkkelord eller et brev. Denne varianten gir en relativt lav utviklingsarbeid, men ser selvsagt ikke veldig realistisk ut. Ikke desto mindre kan dette være en god løsning for noen selskaper, da mange telefonlinjelinjer også er basert på et nøkkeloppringingssystem. Feilsatsen er også så enklere Chatbots mye mindre - for folk som ikke er komfortable med moderne teknologier, er dette ofte enklere å håndtere.

Den andre muligheten er å utvikle en chatbot slik at samtalen med den kommer svært nær en samtale mellom en menneskelig medarbeider og kunden. For eksempel, hvis kunden skriver en "hallo", svarer chatbot på riktig måte og kan spørre om kundens velvære. Deretter kan brukeren beskrive sin forespørsel og chatbot gjenkjenner ved hjelp av forhåndsprogrammerte søkeord hvordan han må reagere og gir passende svar. Den komplekse delen er imidlertid at det ikke er så lett for brukerne å forstå hva en chatbot er i stand til. Å svare på en chatbot på et grundig forklart spørsmål bare kortfattet med en "Jeg forstod deg ikke", er noen brukere møtt med et mysterium og bryter kontakten. Derfor er en godt gjennomtenkt programmering enormt viktig, men selvfølgelig er dette forbundet med tilsvarende høyere kostnader.

AI eller regelbasert Chatbots - hva er forskjellen?

Chatbots er i utgangspunktet et skille mellom AI og regelbaserte varianter. regelbasert Chatbots svar på spørsmål fra en bruker basert på faste koder: Det er spesielle retningslinjer eller forhåndsdefinerte spørsmål og søkeord som chatbot følger. Problemet: Hvis brukeren bruker andre ord eller skriver med en gang, er sjansen stor, at chatbot ikke forstår dette.

Det andre alternativet er å utvikle en chatbot med kunstig intelligens. dette Chatbots lær igjen og igjen og finn de riktige svarene, som kan hjelpe brukeren. Utviklingen av AI-basert Chatbots Av denne grunn er det mange ganger mer komplekst og krever derfor mer innsats eller mer investering.

Chatbot-plattform eller rammeverk - hva er bedre?

Det finnes ulike teknologier som er i bruk i dag Chatbots kan utvikles. Såkalte Chatbot-utviklingsrammer tilbyr forskjellig programvare og funksjoner som bots kan programmeres individuelt. Mye brukt er blant annet Botpress, Google-programvaren API.ai, Microsoft Bot Framework eller også Facebook-programmet Wit.ai. Det anbefales i utgangspunktet å bruke koden for Chatbots Lag deg selv i stedet for å bruke en ferdig plattform. Fordi på denne måten en profesjonell kildekode kan skrives som passer til bedriftens individuelle krav. Ikke desto mindre er dette et prosjekt som krever mye tid og krefter.

Men hvis du ikke vil eller kan ikke kode deg selv, er egnede plattformer et godt alternativ for deg fordi bedrifter kan fokusere på den virkelige ting - nemlig samtalen mellom brukere og chatbot. Utviklingsplattformene er vanligvis svært brukervennlige, så det tar ikke lang tid å skape en virtuell dialogpartner som kan svare på et bredt spekter av spørsmål. Hvis plattformen ikke allerede er en del av et bestemt sosialt nettverk, tilbyr de fleste programmer en implementering i den respektive plattformen.

Så kostnadene ved å utvikle en Chatbots berørt

Vanligvis kan det sies at det i de fleste tilfeller er den billigere løsningen å sette opp en chatbot via en plattform basert på den tilsvarende sosiale medierKanalen er justert som WhatsApp eller Facebook. Fordi grensesnittene eller grensesnittene allerede passer til det respektive brukergrensesnittet. På den annen side, hvis du vil integrere en chat bot i ditt eget nettsted, må du forvente en høyere innsats, fordi selvfølgelig er det nødvendig med spesielle optimaliseringer.

Skulle en chatbot være aktiv på forskjellige kanaler, eller har du tenkt å bruke den på forskjellige kanaler i fremtiden? sosiale medier-Platformer kan lagres på forhånd ved å planlegge unødvendige kostnader. Dette innebærer blant annet å avklare hvilke elementer de enkelte plattformene tilbyr og hvordan chatbot kan tilpasses til alle kanaler. Hvis et konsept må omarbeides i en senere utvidelse, er dette en ekstra innsats som kan unngås i begynnelsen.

Når du legger inn Chatbots Likevel er det noe innsats involvert, fordi hver enkelt plattform har individuelle grensesnitt som må passe til bot. I tillegg må det ikke glemmes at hver sosiale medierPlattformen er i stadig endring og Chatbots Av denne grunn må det alltid tilpasses oppdateringer og andre innovasjoner.

Kostnadsfaktor multiligual Chatbot - er det verdt det?

Spesielt hvis et selskap har kunder fra forskjellige land, kan det være fornuftig å utvikle en flerspråklig chatbot. Faktisk er innsatsen ikke så stor, fordi alle samme tekster og søkeord må oversettes fra tysk til fremmedsprog. Vanskeligheten er imidlertid at fremmedsprogskunder bruker forskjellige ord, det er derfor Chatbots må også forstå synonymer. Utviklingen av flerspråklig Chatbots Dette krever solid planlegging, ideelt sammen med noen som er sikker på å være flytende på fremmedspråk.

Datalagringen medfører også utviklingskostnader

Betydelig påvirke kostnadene ved å utvikle en Chatbots har også omfanget av datalagring. Dette handler ikke først og fremst om dataene som chatbot skal "lære", men snarere om klikk og avbryte priser, samt relevansen og frekvensen til ulike emner. Uansett hva og hvor mye data du vil lagre - i dette tilfellet er det alltid nødvendig med en database, noe som betyr mer utviklingsarbeid.

Her bringer det mer og mer arbeid når data må installeres i et allerede fungerende system, da de integreres i et helt nytt system. Hvis lagrede data skal evalueres og analyseres, kan den lagres i programmer som for eksempel Google Analytics, slik at senere statistikk kan opprettes.

Integrasjonen i en CRM

Kompleks er utviklingen av a Chatbots selv om han skulle få tilgang til kundedata. Dette krever tilkobling til et CRM (Customer Relationship Management System). Hvis kunden for eksempel går inn i kundenummeret, så snart kunden ber om å gjøre det, får kunden tilgang til dataene i CRM umiddelbart og kan da gi passende svar. For å gjøre denne prosessen mulig, er det nødvendig med utvikling av flere grensesnitt - og det er relativt tidkrevende.

En tilkobling til CRM, for eksempel, ville være uunnværlig hvis en bruker ønsker å legge inn en melding i sin kundekonto, for eksempel at han raskt venter på en bestilling eller at han vil rapportere skade på kjøretøyet. Omvendt kan han da hente data fra den lagrede informasjonen i CRM, hvis han spør chatbot.

Chatbot i kombinasjon med menneskelige ansatte

Den nåværende toppmoderne gjør det mulig at Chatbots Reagerer allerede på et bredt spekter av spørsmål og samhandler godt med brukerne, men kan ikke fullt ut erstatte menneskelige ressurser. Hvis en chatbot når sine grenser, bør det fortsatt være mulig å overføre kunden til en menneskelig ansatt. For dette formålet kan enten en direkte overføring av kommunikasjonen til serviceansatte skje, eller kunden blir informert om tilsvarende kontaktdata som telefonnummer eller e-postadresse.

Faktisk kostnad av a Chatbots

Den nøyaktige kostnaden ved å utvikle en Chatbots avhengig av individuelle faktorer, men det er grunnleggende prisklasser, som kan baseres på.

Enkelt Chatbots for sosiale medierKanaler, som kan settes opp via programmer som Manychat eller Chatfuel, starter rundt 1.500 Euro. Hvis chatbot skal kobles til ulike programmer, for eksempel Google Maps, er kostnadene rundt 3.000 Euro.

Vesentlig dyrere allerede Chatbotssom har en individuell backend og må programmeres tilsvarende. Dette krever også integrering i et CRM, som innebærer kostnader på like under 10.000 Euro. I tillegg koster det å utvikle en Chatbots også mellom 15.000 og 20.000 Euro, så lenge det er et intelligent system med ulike API-integrasjoner. Det avhenger alltid av selskapets personlige ønsker og budsjett - disse faktorene bør alltid tas i betraktning, før du ser etter en bestemt form for en Chatbots bestemmer.

Kommentarer
(Vennligst logg inn / registrer deg for å legge igjen en kommentar.)