iOT App Development - Kostnad og prosess

I noen år har Internett fått mer og mer oppmerksomhet fra et bredt spekter av mennesker. Nesten alle har hørt om bransjen 4.0. På grunn av denne enorme tekniske utviklingen fortsetter det å komme spørsmål, for eksempel hvordan en slik utviklingsprosess ser ut, eller hvor dyrt utviklingen av en app er. I dette innlegget blir du besvart den viktigste informasjonen om emnet.

Hva er en iOT-app?Et typisk eksempel på en iOT-app er Phenonet. Det er en app for jordbruk. Bønder vil kunne bruke visse sensorer til å overvåke viktige egenskaper som jordkvalitet, lufttemperatur eller fuktighet. Appen tillater dermed nøyaktige prognoser for følgende avlinger. Et annet eksempel på en iOT app er en app som en varmepumpe kan navigere eksternt. Parametrene til pumpen kan nås og justeres uansett hvor du er.

Hva er strukturen til en IOT App?Komponentene i en iOT app kan deles inn i flere områder.

Det første området er representert av de såkalte "Ting". I dette området oppsummeres alle de aktuelle enhetene, som må styres og overvåkes. I tillegg faller dette området, mikrodatamaskinen og forskjellige sensorer. Det kan derfor innrømmes at de såkalte "tingene" genererer data som må sendes videre til andre komponenter. I eksempelet som er nevnt med varmepumpen, vil disse dermed være tilknyttede sensorer.

Det andre området er representert av "Device Edge". Dette er nettverkskomponenter som har en direkte kilde til kjernenettverket og ligger på kanten av nettverket. Disse komponentene tillater en forbindelse til andre grensesnitt og enheter som skal etableres. I eksempelet med varmepumpen vil dette være et WLAN og en serverforbindelse.

Det tredje området er representert av "Data Management and Intelligence". IOT-maskinvaren genererer mye data, som alle må lagres. Disse dataene bidrar til å lage prognoser og analyser. Det er i utgangspunktet en database hvor mye data blir holdt.

Det fjerde området er representert av den såkalte "API". Programmeringsgrensesnittet hjelper til å videresende de innsamlede dataene til programmene.

Det femte området er representert av den respektive plattformen for søknaden. Det er et vertsprogram på en sky. Det kan kalles kommandosentralen til systemet fordi det fungerer som administrasjonsgrensesnittet. Dette området er hovedsakelig ansvarlig for visualisering av data og innsamling av verktøy.

Det sjette området er representert av søknadene. Her er oppsummert flere front-end applikasjoner. Disse kan være bransjespesifikke grensesnitt, apper, web- og mobilplattformer eller -apper. Eksemplet med varmepumpen vil derfor være en app som tar over fjernkontrollen og overvåking av varmepumpen.

Hvordan er en slik iOT app utviklet?Når du oppretter en iOT-app, må enkelte aspekter vurderes.

I første trinn må du håndtere brainstorming. Den store sprøytenarkomanen om iOT-apper er at programmer ofte utvikles som ingen vil. Derfor er det veldig viktig å tenke på forhånd om hvilken app som skal utvikles og hva den kan tilby for merverdi.

I det andre trinnet handler det hovedsakelig med oppfatningen. I begynnelsen må grunnleggende spørsmål først besvares. I forgrunnen er det spørsmål som hvilke enheter som er koblet til hvilke apper, hvilke leverandører og sensorer som er nødvendige, hvilke nettverksprotokoller som brukes eller hvilke verktøy som skal integreres.

Det er svært viktig at de forskjellige deltakene samordnes med hverandre. For hvert trinn er det selskaper som spesialiserer seg i dette trinnet. På grunn av dette er det mye mer komplisert å utarbeide et konsept for en iOT-app enn for en vanlig app.

Det tredje trinnet omhandler prototyping. IOT prototyping spiller en stor rolle. Målenhetene kan simuleres og testes optimalt her. På grunn av dette kan du også spare mye penger i første fase ved å bruke mikrodatamaskiner til å bygge en prototype.

I denne sammenheng må også RAD nevnes. Det er en metode som fokuserer på prototyping og ikke hele planleggingen av iOT-appen.

I det siste trinnet må du håndtere den faktiske implementeringen av iOT-appen. For det meste kan man falle tilbake her på forskjellige spesialister.

Hvor mye koster det å investere i utviklingen av en iOT-app?I prinsippet kan ingen generell kostnadserklæring gis, da disse er avhengige av omfanget av utviklingsprosessen. Budsjettet, som er nødvendig for utviklingen av IOT App, kan deles inn i fire forskjellige komponenter. Dette gjør det lettere å anslå hvor mye som skal investeres.

Den første delen av kostnadene kommer fra oppfatningen. Kostnadene for begrepsdesign er ofte ikke vurdert. Dette er imidlertid en grunnleggende feil, siden kostnaden av denne fasen av prosjektet kan beløpe seg til flere tusen euro. Selvfølgelig, dette avhenger av størrelsen og kompleksiteten til appen. Det kan i utgangspunktet antas at for en prototype og utviklingen av konseptet om 5.000 Euro må inkluderes. Her er tommelfingerregelen at rundt fem til ti prosent av den totale kostnaden må brukes på denne fasen.

Den andre delen av kostnaden er maskinvaren. Denne kostnadsdelen er vanligvis den største av prosjektet. Dette resulterer fordi maskinvarekostnaden vil være omtrent 60 til 70 prosent av totalkostnaden. Avhengig av størrelsen på enheten må hundre tusen euro, om ikke millioner, inngå. Kostnaden kan reduseres noe ved å bygge en prototype før iOT-prosjektet starter.

Den tredje komponenten av kostnaden er infrastrukturen. Denne kostnadskomponenten inkluderer mellomvare, skalerbare skytservere, analyseverktøy og mer. I utgangspunktet må infrastrukturen beregnes fra 40.000 til 50.000 Euro.

Den siste delen av kostnaden kommer fra utviklingen. Utviklingskostnadene er relativt håndterbare. Men kostnadene ved programmering avhenger av mange andre faktorer. De totale utviklingskostnadene utgjør om lag ti til 15 prosent av det totale budsjettet.

Selvfølgelig er det også timepenger for eksperter som støttet prosjektet. Disse kan for eksempel være prosjektledere, ingeniører eller utviklere. Timelønnen starter her fra omtrent 80 Euro. Imidlertid er de fleste av prisene minst 100 Euro per time å finne. Siden iOT-teknologien er veldig ny, og det er svært få eksperter på grunn av dette, kan man anta at det avhenger av en dyre ekspert.

Hvordan kan iOT-apper opprettes til lave kostnader?Det er ingen grunn til å være redd for høye kostnader, fordi iOT-appen kan opprettes annerledes. I prototypen kan det i utgangspunktet være dispensert med vakker design og andre statister. Dette resulterer fordi bare produktet skal testes. I tillegg kan du enkelt unngå dyre og lange verksteder, da de ikke gir mye. Det er viktig å ha et iOT Development Kit og å bruke et rimelig utviklingsselskap. Bare et rimelig utviklingsselskap vil umiddelbart utføre kundens ønsker uten kritisk vurdering.


Kommentarer
(Vennligst logg inn / registrer deg for å legge igjen en kommentar.)