De viktigste innovasjonene i iOS 12

Apple iOS 12: De viktigste nyvinningene på et øyeblikk I juni presenterte Apple på keynote den første beta-versjonen av det nye operativsystemet iOS 12, som kan testes siden da gratis. Utgivelsen av den endelige versjonen ble fortsatt annonsert for høsten, men du kan forvente fra midten av september. Som alle nye Apple-operativsystemer, vil iOS 12 bringe en rekke nye funksjoner. Hvilke enheter er den nye versjonen kompatibel med, og om en oppdatering er verdt du lærer i følgende:

Performance boost

En viktig del av det nye Apple-operativsystemet er den betydelige økningen i hastigheten. Således, ifølge Apple, kan kameraet åpnes opp til 70% raskere, og tastaturet skal vises opptil 50% raskere, om nødvendig. Også multitasking prestasjonen er å forbedre seg betydelig takket være iOS 12. Apple lover å doble oppstartshastigheten for apper under høy belastning. Det er også spesielt interessant at animasjonene skal være mye jevnere, ifølge Apple. I IOS 12 skal du bla, sveipe mellom startskjermbilder eller avslutte programmer i Oppgavebehandling, være mye raskere og jevnere.

Den nye Animoji-funksjonen

IOS 12 kommer også med et supplement til Apples memojis. Den presentert på keynote Animojis overbeviser spesielt med et fantastisk 3D-utseende. I tillegg, under det nye operativsystemet kan du enkelt lage din egen Animojis som representerer din personlighet eller stemning, og deretter sende dem via "FaceTime" eller "Messages". Det som i første omgang virker som en gimmick, kan i fremtiden være en ny måte å kommunisere på. Denne funksjonen vil være spesielt nyttig hvis Apple vil tillate synkronisering av Animojis med programmer og spill i fremtiden, men det gjenstår å bli sett. I tillegg legger Apple også fire nye Animojis, T-Rex, Ghost, Koala og Tiger med iOS 12. Kombinert med ansiktsgjenkjenning på iPhone X, registreres det når du stikker ut tungen og blinker, så du kan nå ta opp klipp med Animojis i opptil 30 sekunder.

Skjermtid foreldrekontroll for iPhone

Bruken av spill og sosiale medier apps fascinerer oss ofte så mye at vi glemmer hvor lenge vi faktisk sitter foran iPhone. Den nye skjermen tid funksjon i iOS 12 viser deg i stor detalj hva program du hvor lenge brukt, hvor mange ganger gjorde du tar telefonen på dagen i hånden og som app har sendt deg hvor mange Notfifications. Skjermtidsfunksjonen kommer også med en rekke andre nyttige verktøy. For eksempel kan du angi tiden barna skal bruke på enkelte apper og nettsteder. I tillegg kan du angi bestemte tider hvor bruk av individuelle apper og varslingsfunksjonen er deaktivert. Denne funksjonen gir mening spesielt under sengetid. Du kan velge hvilke apper som er deaktivert og som ikke er. Med skjermtidsfunksjonen er det mulig å beskytte deg og barna dine fra behovet for å bruke telefonen i lang tid ved å smelte den.

FaceTime-Hele familien i videochatt

Med iOS 12 Apple tilbyr nå også en etterlengtet innovasjon for FaceTime. I motsetning til tidligere versjoner kan du nå ha opptil 32-personer på en videokonferanse. Dette kan enkelt startes fra en gruppesamtale i meldinger ut. For å holde oversikt over et stort antall mennesker, legger Apple til fokusvisning for gruppesamtaler, som automatisk setter personen som snakker inn i sentrum av samtalen. Samtalene dine krypteres også av Apple, så du trenger ikke å bekymre deg for at noen andre hører inn på de som ringer. Samtalene dine forblir dermed private og sikre.

Meldinger - Til slutt, trim på låseskjermen

En stor natt del av iOS til Android var tidligere det mest kaotiske låseskjermen på Apple. Meldinger kom tilfeldig ut i diskriminerende rekkefølge på låseskjermen og lot mye rot, men det er over nå. Med iOS 12 presenterer Apple gruppert låseskjermer for første gang, noe som gjør det enklere å holde oversikt over meldingene og påminnelsene dine. I tillegg kan du bruke muligheten for øyeblikkelige tilpasninger for å angi bestemte innstillinger for meldinger ved mottakstidspunktet. Videre kan enkelte meldinger også settes som stille som standard, så du vil ikke bli avbrutt av varsler i viktige øyeblikk.

Forbedret virkelighet - et annet skritt inn i fremtiden

Med iOS 12 lanserte Apple også ARKit 2, som er en videreutvikling for å komme med IOS 11 forstørret virkelighetsfunksjon. Denne forbedringen lar deg sende AR-objekter via e-post eller melding slik at de også kan sees av venner. Nytt er også målebånd app med som under IOS 12 avstander kan måles automatisk, slik at du enkelt kan lære hvor stort rommet ditt er, hvor mye plass du trenger for et møbel, eller hvor mye maling du trenger for å male en vegg.

Forbedring for ikke forstyrre

En liten, men nyttig forbedring, som også vil bli inkludert i oppdateringen for iOS 12, er at funksjonen "ikke forstyrr" av iPhone / iPad nå kan begrenses til en viss tid. For eksempel kan du aktivere den i bare en time, men også for hele natten å sove fredelig. Videre er det også mulig å aktivere funksjonen "Ikke forstyrr" bare på et bestemt sted, for eksempel arbeidsplassen, slik at du ikke kan forstyrres under et viktig møte. Hvis du forlater dette stedet igjen etterpå, blir funksjonen deaktivert automatisk.

Smartere bilder App

Med iOS 12 har Apple også gjort bildene appen smartere. Den nye kategorien "For deg" viser deg flashbacks av unike øyeblikk fra bildesamlingen din og foreslår at du deler bildene med involverte personer. I tillegg gir iOS 12 deg muligheten til å bla gjennom bildene dine smartere. På denne måten vil du motta intelligente søkeforslag for hendelser, steder eller personer før slutten av skriveprosessen. Videre kan RAW-bilder nå importeres til iPhone / iPad og redigeres der med det nye operativsystemet. Dette gjør at du kan sikkerhetskopiere og håndtere de raske bildene dine på mobilen din på farten, uten å måtte først laste dem inn på datamaskinen eller notisboken.

kamera Extras

Også når det gjelder kamera Apple ligger ned med oppdateringen til iOS 12. Fremfor alt lover selskapet et bedre portrettlampe. Personene i bildet, ifølge Apples administrerende direktør Tim Cook, er nå anerkjent av kameraet og deretter skilt fra miljøet, noe som skaper en større dybdeskarphet, og bildene er derfor ment å ha en høyere kvalitet. I tillegg gir oppdateringen til iOS 12 en forbedring til QR-kodeleserne, slik at QR-koder blir enklere å skanne i fremtiden.

Siri blir smartere og mer tilpassbar

Under IOS 12 er også språkassistenten Siri of Apple betydelig oppdatert. Spesielt interessant er Siri snarveien. Med dette kan du enkelt tilordne snarveier eller kodeord for bestemte handlinger til Siri. Så du kan gjøre det med et enkelt ord utføre en rekke oppgaver, og dermed øke hastigheten på arbeidsflyten din. I tillegg kan utviklere nå også bruke SiriKit API til å utføre snarveier via språkassistenten og integrere dem i sine apper. Gjennom IOS er Siri ikke bare mer tilpassbar, men også smartere. Hun kan nå oversette setninger til en rekke andre språk, gi fakta om stjerner og skinne med ernæringsmessige kunnskaper. I tillegg hjelper språkassistenten deg til å søke etter passordene dine.

Mer sikkerhet på iOS 12

Apple bruker oppdateringen i tillegg til ytelses- og systemforbedringer også for å stramme sikkerheten for Apple-brukere. Av særlig betydning i denne sammenhengen er forbedret sporingsbeskyttelse, som forhindrer at websider får tilgang til innstillingene til enheten din for å kunne bytte målrettet annonsering for deg. Videre kan det nye operativsystemet automatisk lage sterke passord som er lagret i iCloud-nøkkelringen og automatisk angitt på ønsket sted. IOS 12 lar deg også dele passordene dine med iPad, Mac eller Apple TV.

Viktige tillegg

Det nye operativsystemet Apple bringer også en rekke viktige tillegg med den. Disse inkluderer revisjon av Apple Bøker-appen, et utvidet spekter av informasjon om strømforbruk, evnen til å kontrollere nettbrettet med nye bevegelser og den lenge etterlengtede muligheten navigasjon apps å synkronisere, for eksempel Google Maps med carplay.

Kompatibilitet til det nye operativsystemet

Spesielt imponerende er at det virker som Apple er veldig viktig å utstyre så mange enheter med det nye operativsystemet. Så dette er kompatibelt på alle enheter som også iOS 11 allerede kjørte. Hvilke er disse, kan du se det her:

iPhone

iPad

iPod

 • iPhone X
 • iPhone 8
 • 8 iPhone Plus
 • iPhone 7
 • 7 iPhone Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6
 • 6 iPhone Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 5s
 • iPad Pro (2 Generation)
 • iPad Pro (1 Generation)
 • iPad (6 generasjon)
 • iPad (5 generasjon)
 • iPad Air 2
 • iPad Air
 • iPad mini 4
 • iPad mini 3
 • iPad mini 2
 • iPod touch (6 generasjon)

Konklusjon

Den nye iOS 12 oppdateringen fra California mega-corporation bringer en rekke imponerende nye funksjoner. Noen er sikkert fortsatt i sin barndom og fungerer som en liten meningsfull gimmick, men det gjenstår å se hvor langt Apple vil utvide dette. Spesielt ytelses- og systemforbedringer som Siri og grupperte meldinger gir systemoppdateringen en avgjørende fordel og gjør oppdateringen til iOS 12 et must for alle Apple-brukere.


Kommentarer
(Vennligst logg inn / registrer deg for å legge igjen en kommentar.)