февруари 6

Модел управувано развој на софтвер

Моделите како средство за справување со комплексни прашања се важен и воспоставен инструмент во компјутерската наука. Моделите се познати како од науката, така и од секојдневниот живот: тие треба да помогнат да се поедностави неможноста, а не директно видливите или сложени прашања соодветно, односно да се намалат на нивните релевантни карактеристики. модел описи Значи никогаш не претставуваат целосен факт или функционалност, туку само еден...

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 4952
Јан 30

Развој на веб-продавницата - тоа е важно

На Магазин е срцето на една компанија која ги нуди своите производи или услуги на интернет. Постојат и други трговски канали отколку вашите сопствени webshopНо, ова несомнено носи предности: Промет и профит е само повисока. Сепак, успехот зависи од две клучни работи: на Развој на веб-продавница и на Пребарување оптимизација на вашата продавница.

Први прашања пред да креирате онлајн продавницаТаа започнува на почетокот...

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 5744
декември 30

Веб апликации - Кога нивната употреба има смисла?

Во развојот на современи средини, програми и решенија за секојдневното работење, денес постојат многу можности и предизвици. Ако некоја компанија сака да воспостави нова платформа, таа секогаш го покренува прашањето за трошоците, подоцна користењето и, се разбира, функциите. Во исто време, носителите на одлуки треба да одговорат на клучните прашања дури и пред развојот. Ова вклучува, на пример, дали барате веб апликација,...

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 5164
декември 20

Радио Остифрисленд App

Groenewold - нови медиуми eK е од ноември 2016 спонзор на локалната радио станица "Радио Остфрисленд".

Како дел од спонзорството, ја развивме апликацијата Радио Остфрисленд, со која исто така сте надвор од домот

може да ја чуе нивната омилена станица. Heel wat besünners ....

Апликациите се достапни во Google Play Store и iTunes:

https://itunes.apple.com/de/app/radio-ostfr./id1185480018?mt=8

n> ...

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 4980
септември 26

iOS 10: Најважните иновации на 10

Новиот оперативен систем за тоа Јаболко iPhone, iPad и iPod touch iOS 10 е конечно тука. И ова му нуди на корисникот многу корисни малку, но исто така и некои големи иновации, Да се ​​спомене тука е над сите Отворање за трето лицедека од сега паметен Јазичен асистент Сири и можат да пристапат до картичките. Покрај тоа, новиот обезбедува iOS оперативен систем многу повеќе нови функции кои се сега наведени. Исто така објаснува како да се преземе и...

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 3845
август 16

Развој на апликации - обложување г-дин Муо 2.0

За обложување на квиз-стан, г-дин Му, креиран од нас, добиваше поголемо ажурирање (залог г-дин Муо 2.0). Значи сега Предизвиците можат да се создадат или случајно преку категории

Изберете машина за игри.

Повеќе информации за апликацијата се достапни на:

http://wettenmrmoo.de

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 5984
август 9

Развој на апликации - App MAM Babyphone

Апликацијата MAM Babyphone развиена од нас станува се попопуларна. Веќе во рамките на 4 недели овој 40.000 е инсталиран.

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 5389
јуни 26

Основи на оптимизација на App Store (ASO)

Ако сакате да програмирате апликација и потоа да ја продадете, треба да ги знаете основите на ASO (App Store Optimization). Тука е и помладата сестра на оптимизација (Search Engine Optimization), која брзо се стекнува во важност за App Rating и на тој начин за продажба на апликации. Развојот на апликации без соодветна АСО има малку смисла ако апликациите треба да се продаваат комерцијално.

Програма и АСО: позадина

In...

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 5071
јуни 26

Андроид 7.0 Нугат: новите функции на прв поглед

Сакаме сеопфатен преглед на Карактеристики на Android 7.0 давање и, каде што е релевантно, споредби Маршмалоу води. Во овој контекст, дискутираме за карактеристиките што се во новата верзија на Андроид се појавија.
Нугат во мало

Општото чувство на Андроид е од Верзија за шекерчедека Андроид оперативен систем стана постабилна. Помалку функција флип flopping, со помалку проблеми со перформансите und...

Прочитај повеќе ...

Прочитајте: 4460