ВОДИЧ ЗА МАРКЕТИНГ ЗА МОБИЛЕН АПП: ХУМУКС СОВЕТИ ЗА УСПЕШНО МАРКЕТИНГ НА АПП

Маркетинг за вашиот мобилен стан: 18 стратегии за повеќе преземања
стотици апликации се наоѓаат секојдневно на пазарот продавници на Apple, Андроид и копродукции За да се издвоите, професионалниот изглед е исто толку важен колку и интернационализацијата, вкрстената промоција и сеопфатен прирачник за лансирање. Ќе ги ставам 18 успешните стратегии за вас успешен стан маркетинг пред.

1. Притиснете го комплетот за лансирањеАко сте објавиле нова мобилна апликација во App Store, печатот мора да биде информиран. За онлајн списанија и страници за разгледување за да ја претставите вашата апликација, им треба висококвалитетен промотивен материјал. Прес-комплет содржи позадини, логоа и информации за апликацијата. Ако е можно, големите портали, исто така, може да имаат код за еден Бесплатно симнување на апликацијата да бидат достапни. Ако апликацијата нуди премиум функции, тие исто така треба да бидат достапни за печатот за целосно да се пријават на апликацијата.

2. App оптимизација продавницаМали и непознати апликации обично се откриваат случајно. Корисниците внесуваат генерички термин за пребарување на пазарот и филтерот претставува сет на апликации кои ги исполнуваат спецификациите. Со добра оптимизација на продавницата на апликации, вашата апликација е лесно да се најдат и да се преземаат почесто. На поедноставно пребарување термин, толку поефикасно силна App оптимизација продавница, За оспорените клучни зборови, ASO е само еден од многуте кои се на врвот на резултатите од пребарувањето.

3. притисни известувањаПритисни известувања се тема само по себе. Слично на билтените, тие го привлекуваат вниманието на iOS или Android стан корисници, Оваа рекламна технологија е особено погодна во областа на мобилниот маркетинг, а особено за мобилните апликации. Тие можат да се користат за повторно активирање на пасивни корисници. Внимавајте на редовни, но не премногу чести известувања за притискање, бидејќи тоа брзо се претвора во спам и апликацијата ќе биде деинсталирана ако е можно.
Притисни известувања се за апликации кои редовно обезбедуваат нови содржини, како што се списанија или вести. Дури и игри може да се направат интерактивни преку притисни известувања од страна на корисникот редовно добива награди или информирани кога другите играчи одат онлајн.

4. интернационализацијаОва се однесува на локализација на апликацијата. Апликацијата која е достапна на различни јазици ја зголемува вашата видливост во продавниците за апликации и достигнува корисници од други земји. Започнете со англиски, француски и шпански и постепено додавајте повеќе јазици во зависност од вашата целна публика. Од клучно значење е да се преведат сите текстови во апликацијата, како и мета-опис во продавницата. Можете сами да го преведете преводот или да го предадете на надворешен преведувачки тим. Преводот од германски на англиски јазик е достапен од 0,12 Евро за збор.

5. Билтени и електронски листи

;

Дури и во време на социјалните медиуми, класичните e-mail листи се важни. Корисничките податоци можат да ви помогнат да добиете вредни информации за вашата публика и да ви помогне да планирате за идните надградби или нови апликации. Листите за е-пошта исто така се користат за разликување на вистинските корисници од ботови. Особено за поголеми апликации, ова е корисно за одредување на вистинскиот број на корисници.
Билтени ја известуваат вашата корисничка група за нова содржина на апликацијата. Тие се одличен начин за поврзување со корисниците и добивање повратни информации.
Е-мејл адресите можат да се соберат директно од апликацијата со барање корисниците да ги достават податоците за нивните адреси. Регистрираните корисници потоа можат редовно да бидат снабдени со билтени и информации. Ова ја зајакнува лојалноста на клиентите и ги поттикнува пасивните корисници повторно да ја користат апликацијата.

6. Избрана апликацијаВо App Store на iOS, Android и Windows редовно се "Избрана апликации". Ако вашата апликација се појавува на почетната страница, ова е голема пресвртница и поттик за продажбата на апликација, бидејќи со идејата бројот на преземања се зголемува без многу маркетинг. Апликациите можат да се појавуваат во различни категории и различни земји или продавници на апликации. Поради тоа апликацијата која се наоѓа на почетната страница во Германија не е автоматски дел од опциите за апликации во САД.
За да ја презентирате вашата мобилна апликација, таа треба да изгледа професионално, да обезбеди сезонска содржина и да ги користи најновите карактеристики на оперативниот систем. Исто така, помага добра линија до тимот на Apple или Android, одговорен за пазарот.

7. Рекламирање преку коментарите на апликациитеПозитивниот зуи е особено важен во маркетинг на апликациите. Тој, на пример, се препушта на работа App Осврти и блог постови. Тековните и препорачаните апликации се прикажани на различни канали на YouTube, блогови и дигитални списанија. Исто така, можете да ги користите контактите на YouTube за да ги насочвате апликационите тестери и влијателите. Колку подолго апликацијата останува во разговорот, толку подобро.

8. Социјалните медиуми

;

Социјалните медиуми се најважната маркетинг алатка. Ако сакате да ја зголемите видливоста на вашата апликација, потребна е корпоративна страница на Фејсбук, Твитер, Гугл + и Инстаграм. Исто така, придружете се на страниците за навивачи на вашата апликација или започнете со сопствена група за да го зголемите зумот околу вашиот бренд.

9. промоцијаРекламирањето на ТВ или пост во списанието се вредни ПР за една апликација. Повторно, вистинските контакти се важни. Поврзете се со уредниците и службениците за печат за да ги промовирате новите функции на апликацијата и, ако имате среќа, да се појавите во традиционалните медиуми.

10. In-App маркетингМалку успешна апликација не мора да биде неуспех. Врз основа на некои трикови е можно да се направи апликацијата хит. Ова се постигнува преку умен маркетинг во апликацијата. Корисниците кои веќе пристапуваат на апликацијата можат да бидат охрабрени да промовираат нови корисници. Ерик Рис ги опишува главните столбови на маркетинг во апликацијата во детали во "Lean Startup".

11. Перформанси маркетингФејсбук, Google и други страници им нудат на програмерите на апликации и други претприемачи можност да купат рекламни единици. Прикладни страници се на пример Admob или Фејсбук реклами. Предноста за вас е што секој може да разбере колку често се рекламира рекламата и како се состои целната група.

12. Партнерства со други развивачиДодека ја развивате вашата апликација, ќе ви треба помош од други развивачи за да го интернационализирате вашиот јазик или да направите графика, на пример. Партнерствата со други развивачи се алатка за вкрстена промоција, како што се поврзување на една апликација во друга или создавање нови содржини во соработка. Ако еден инвеститор има корист повеќе од другиот, често е договорено споделување на профитот.

13. Крос-промоцијаОна што се применува во секоја деловна област исто така важи и за бизнисот на стан: растот најдобро се постигнува преку соработка. Двете апликации може да се поврзат со друга апликација или да купите блок од реклами во успешна апликација. Во зависност од бројот за преземање, тогаш се наплаќа.
Бидете сигурни дека само да преговарате за договори со компании во вашата индустрија. На крајот на краиштата, апликацијата за аплицирање за деца за учење за деца е тешка за пазарот. Повеќето развивачи на апликации ги даваат најважните мета-податоци за истрага, од кои просечната возраст и пол на корисниците може да се читаат

14. Индустриски настани и саемиКако развивач на апликации, сакате да ја промовирате вашата апликација. Тоа работи Индустриски настани и саемина кој се третира дигиталната содржина. Дури и ако вашата апликација не може да биде претставена со свој сопствен став, настаните се одличен начин за остварување контакти и запознавање со стратегиите на натпреварот. Важни трговски саеми вклучуваат CeBit и München Digital. Бидете во тек со тековните настани на интернет, за да не пропуштите шанса за слободен маркетинг.

15. односи со јавностаИзлегувањето на вашата апликација доаѓа? Потоа треба да го контактирате печатот и да го разбудите публицитетот. Извештајот во списание или во вестите на блогот може да ја подобри апликацијата подобро, без да мора да инвестираат скапи пари во маркетинг. Работата со односи со јавноста треба да одговара на апликацијата и да ги исцрпи сите канали. Социјалните медиуми е исто толку дел од тоа како ТВ канали, канали на YouTube или радио станици, кои може добро да ја промовираат вашата апликација. По објавувањето, ПР треба да се продолжи, но потоа со фокус на корисниците, бидејќи откако ќе се знае апликацијата, заедницата треба да се одржува.

16. герила маркетингИзненадувачки повик до радио станица или нејасна игра која го збунува Buzz: Маркетинг на герила е за зголемување на вашиот дофат со необични методи. Одлучувачки фактор е тоа што зборуваме за мобилната апликација. Успешна App маркетинг успеваат да го поврзат герилскиот маркетинг и класичниот маркетинг. Ова е можно, на пример, на саеми, каде што се презентира сопствената апликација, но во исто време се дистрибуираат флаери.

17. Сопствен веб-сајтНа сопствената веб-страница служи како Центар за маркетинг на апликации, Корисниците пристапуваат до страницата преку пребарувачот или преку каналите на социјалните медиуми за да дознаат повеќе.
На целниот страница апликацијата е детално презентирана и во поткатегориите вашите корисници можат да се претплатите на билтенот или да ги разгледаат промо статиите од вашата апликација. Во отпечатокот други програмери ќе ги најдат вашите информации за контакт и можат да ве контактираат во врска со крос-промоција. Вашата сопствена страница како центар е исто така идеална за спроведување на форуми или промовирање на дополнителни производи, како што е премиум верзија на вашата апликација.

18. Црна шапка маркетингЦрна шапка App Маркетинг маркетинг или "Shuabang" е рекламна стратегија која е претежно позната во Кина. Овде, неконвенционални методи се користат за да се направи апликација подобра. На пример, креирани се лажни критики или фалсификувани броеви. Бидејќи е во Црна шапка Маркетинг обично се работи за неправедни методи, постои еден релативно голем ризик, Ако сте спремни да ризикувате забрана од продавницата на апликации, оваа стратегија е исто така опција. Инаку, се фокусира на класичните маркетинг алатки.

коментари
(Ве молиме најавете се / регистрирајте за да оставите коментар.)
Побарајте бесплатна почетна консултација сега!