Отфрлање на апликации од градежни комплети

Нема шанса за модуларни апликации во Apple
Во минатото, компаниите кои немаа доволно буџет за да развијат сопствена апликација за апликација, би можеле да изградат iOS апликации со градител на апликации. Овие апликации за iOS повеќе нема да бидат дозволени во App Store под новите правила на Apple. За мали и средни претпријатија особено, ова значи дека модуларните апликации веќе не се атрактивно решение. Како што се повеќе и повеќе постоечки апликации треба да се отстранат од App Store и да бидат блокирани, бизнисите треба да ги користат нивните решенија стан Внимателно проверете и ревидирајте ако е потребно.
Во тековната Apple упатства за развој е забележано под точка 4.2.6 дека програмите по дефиниција или Услуги за генерирање на апликации создадени повеќе не се дозволени. Оваа нова директива има масовно влијание особено за малите и средните бизниси и нивните постоечки апликации.

Ограничување на штета за сопствени апликацииЗа компании кои во моментов имаат програма во App Store на iOS Контролата на штета е врвен приоритет при развивање комплет за апликации. Затоа, не треба да чекате додека Епл не ја заклучи програмата, туку бара начини за решавање на проблемот. Тоа има многу смисла со еден програмирање компанијата или еден Развивач на апликации за контакт и да разговараат за понатамошните можности врз основа на вашата ситуација. Значи, инвеститорот најдобро може да процени дали и според тоа што ги мери сопствените компании App продолжете App Store може да остане. Бидејќи за нови или постоечки корисници, би било многу непријатно ако програмата одеднаш се заклучи и не може да се преземе.

Придружни провајдери во обврскаПред развој сопствениот решение стан Има смисла да се поврзеш со давателот на комплетот за изградба. Овде можете да разговарате заедно како вашите сопствени податоци и содржини можат да се пренесат од модуларен принцип во друго програмско решение. Бидејќи модуларната услуга не може да се користи во оваа форма, постојните провајдери треба да бидат заинтересирани за решение за своите клиенти. Затоа, дефинитивно треба да се јавите повторно и да го проверите корисничкиот договор со соодветните клаузули, што се случува овде во случај на измена на упатствата на Apple. Можеби може да се вратите на дел од надоместоците за корисниците на комплетната услуга и во понатамошниот развој на компании App инвестираат.

Развијте свои програми за апликацииДа биде постојано во iOS стан Од сега па натаму, ако имате Продавница со програмско решение, само ќе ви помогне да ги развиете сопствените решенија. Иако ова е од една страна поскапо од порано, но има предност што компании App не е лесно да се заклучи од Apple. Соработка со еден стан програмери исто така може да помогне да се надградат постоечките содржини и функции и да се развиваат значајно.
Помали компании со слични барања, особено може да се здружат за да развијат програмско решение кое ќе се прилагодува само во детали. Така, инвеститорот трошоци може да се спаси и се уште е можно за малите и средни претпријатија, посебен решение стан понуда.

Часот на програмерите на апликацииНо само за инвеститорот се новите упатства од Apple добра вест, Бидејќи тоа го зголемува бројот на пребарувања и програмирање компании сега можат да работат на правење на поевтини стандардни решенија достапни за поширок пазар. На овој начин, може да се програмираат евтини решенија, кои потоа се прилагодени на потребите на поединечните компании, без следење на претходниот модуларен принцип. Така, ресурсите се користат ефикасно и, исто така, во случај на какви било промени од Apple, програмите не се загрозени од блокирање.

Иднината лежи во сопствениот развојЗа мали и средни бизниси, иднината на мобилните апликации е да се фокусира на оригиналноста, Има смисла да се користат ресурсите специјално за развој на нови формати. Внатрешен развој на сопственото програмско решение исто така може да има смисла. На прв поглед, финансиски е подобро да се дизајнира апликација за паметни телефони со комплет. Бидејќи оваа постапка сега не е опција во имплементацијата, вашата креативност е на побарувачката. Секој кој се потпира на развој на сопствени програми, е на сигурна страна и може постојано да трае во iOS App Store.

Најдете алтернативи за апликацијата на компанијатаАко буџетот не дозволува сопствено програмско решение, компанијата може да се запраша дали воопшто има потреба од мобилна апликација. Ако веб-страница е во Отворени Дизајн е присутна, некои функции на претходната мобилна апликација можат да бидат прикажани таму. Така може да биде можно да се одлучите целосно против апликација за паметни телефони. Дали корисниците навистина треба тоа досега? Ја прави апликацијата за паметни телефони толку чувствителна што е висока трошоци за развој оправдува? Ако ова не е случај, одлуката против тоа секако може да се исплати. За малите бизниси, може да биде вредно да се биде активен во социјалните мрежи и да привлече сопствени корисници со привлечна содржина. Преку застапеност во социјалните мрежи, исто така, имате целна публика на паметниот телефон, без да ја програмирате сопствената апликација.

Маркетинг содржина како стратешко решениеНасочениот маркетингот за содржината може да им помогне на малите бизниси и новоформираните компании да ги дистрибуираат нивните производи и услуги преку интернет. Затоа што немате програмски вештини Потреби, сопствен маркетинг и може Одделот за социјални медиуми осигурете се дека вашата содржина завршува на паметниот телефон. Употребата на повеќето социјални мрежи во основа е бесплатна. Еве некои надоместоци за насочената испорака на реклами додадени, така што вашата содржина може да биде дистрибуирана уште подобро. Но, ова е можно и за мал буџет, со што се обезбедува подобар опсег. Преку насоченото вмрежување во социјалните мрежи, компаниите можат да добијат подобар контакт со своите клиенти отколку што често се случува во апликациите на компанијата. Значи, може да се изгради лојалноста на клиентите и во исто време јасно да се заштеди на буџетот.

Користете заклучување на апликацијата како храна за размислување за вашата дигитална стратегијаВо заклучок, може да се каже дека сегашната ситуација со суспензии стан треба да се направи Apple погодени компании мислат. Треба да биде јасно дека продолжената употреба на модуларен принцип повеќе не може да биде решение. Доколку се користи такво програмско решение, компаниите сега треба да бараат активно решение за проблемот. Ова може да значи дека споредлива апликација може да се пресоздаде од постоечката содржина и понатаму да се развива. Или се развива сосема нова апликација, која се развива од основата технолошки.

Друга можна насока е целосно да се откаже од развојот на апликација за апликации. Ова може да значи дека компаниите ги прават нивните веб-страници достапни за паметни телефони, па така одговорен дизајн, за да можат да ги користат сите релевантни карактеристики на постоечката апликација на апликацијата. Или излегува дека корисниците и корисниците можат да се справат со значително помалку функции отколку што претходно се претпоставуваше.
Дигиталната стратегија која може да се реализира со секој буџет може повеќе да се фокусира на Маркетинг содржина и раскажување приказни да се фокусира на социјалните мрежи. Овде компаниите можат да креираат релевантни содржини за своите целни групи и на тој начин да стапат во директен контакт. Ова овозможува директно да влезат во социјални апликации на корисниците на паметни телефони без дополнителни програмски трошоци и да генерираат толку многу релевантни допирни точки. Во најдобар случај, блокирањето на апликациите на Apple ќе предизвика компаниите да креираат сопствени креативни решенија за мобилни апликации или критички да се прашуваат дали секоја компанија всушност има потреба од своја сопствена мобилна апликација. Ако не развиете апликација која е предмет на политиките на американска корпорација, можете да го користите буџетот за други, позначајни мерки за комуникација во мрежата.
Особено сопствениот опсег во контакт со корисниците во социјалните мрежи може лесно да се зголеми дури и со мал буџет. Значи, можете да комуницирате директно со клиенти и потенцијални клиенти, без да мора да зависат од корист на друг оператор.

коментари
(Ве молиме најавете се / регистрирајте за да оставите коментар.)