Компјутерскиот научник 1981, роден во Leer / Ostfriesland, беше многу заинтересиран за компјутерите како дете и веќе го има својот прв компјутер со 8, каде ги разви своите први мали програми заедно со неговиот татко. Така, набргу стана желба да се изучува компјутерската наука, така што студирал информатика и бизнис администрација во Олденбург како 2003 и веќе основал Groenewold - нови медиуми за време на студиите. Во моментов, тој е најмалку 2 пати годишно во Силиконската долина и други високо-технолошки локации, да не пропушта ниту еден тековен тренд во ИТ. Неговиот актуелен интерес е блокчаин технологија и вештачка интелигенција.


Побарајте бесплатна почетна консултација сега!